Monique van Breukelen
Voorzitter

Onze eerste Bosnische hond, Sonny, mochten wij vijftien jaar geleden verwelkomen via Wilma de Joode. Zij heeft in 2007 Stichting Dierenopvang Bosnië (SDB) gestart. Hierna kwam al snel Dokus (Goran) uit het asiel “Poslednja Oaza” in Orašje ons gezelschap houden. De liefde voor de Bosnische honden is hiermee begonnen. Na mijn reis naar Orašje was ik direct verkocht en heb ik gezien wat SDB voor dit asiel kan betekenen.

Samen met mijn man, drie katten, drie honden en kippen wonen we al jaren gezellig met elkaar. Na een paar keer gastgezin geweest te zijn voor de Bosnische hondje zijn Doroti en Lara blijven “hangen”. Vanwege de hoge leeftijd van de honden ben ik gestopt als gastgezin. Op de vraag of ik plaats wilde nemen in het bestuur van SDB hoefde ik niet lang na te denken. Ik houd mij nu actief bezig met diverse werkzaamheden die langs komen en nodig zijn, maar ben bovenal voorzitter.

Samenwerken is onmisbaar en met zijn allen kunnen we er voor zorgen dat het asiel kan blijven draaien en in stand kan blijven. Daarom zijn we ook heel blij met en dankbaar voor alle hulp in wat voor vorm dan ook! Elk hondenleventje is er één en daar doe ik het dan ook graag mijn best voor!

Ingrid van den Berg
Penningmeester

Lang geleden zocht ik een stichting die mij kon helpen bij een zwerfhondje die ik in Bosnië tegen was gekomen. Ik kwam uit bij Stichting Dierenopvang Bosnië (SDB) en ik werd hartstikke goed geholpen. Om een heel lang verhaal kort te maken bleef Rocky, de hond in kwestie en nu boegbeeld in ons logo, bij mij wonen. Mijn betrokken donateurschap heeft uiteindelijk geleid tot het punt waar ik nu ben. Ik ben namelijk penningmeester en duizendpoot van SDB. 

Dieren in het algemeen trekken mij enorm aan en zeker dieren die verwaarloosd worden en of hulp nodig hebben. Temeer omdat ik met eigen ogen gezien heb hoe schrijnend de situatie in Bosnië vaak is, voel ik me aangetrokken tot dit land. 

Ik ben trots om actief te mogen zijn voor een stichting die is opgericht op 24 oktober 2002. Ik hoop nog heel lang door te kunnen gaan met het ondersteunen van het geweldige asiel Posljednja Oaza. Op het moment van schrijven ben ik 33 keer in Orasje geweest en ik hoop dat er nog vele keren volgen. 

Susan Beun
Secretaris

Mijn naam is Susan Beun en ik ben sinds kort de secretaris van Stichting Dierenopvang Bosnië (SDB).

Negen jaar geleden zochten wij een nieuw hondenkind via de site van SDB. Wij werden op slag verliefd op de foto van Besko. Hij had een schattig vlekje en dat trok onze aandacht. Besko bleek een klompvoetje te hebben, maar daar is prima mee te leven. We adopteren Besko en doopten hem om tot Tobias. Tobias is al negen jaar onze allerliefste knuffel en drieënhalf voetje. 

Zelf was ik erg benieuwd waar Tobias nu precies vandaan kwam en zo ben ik, samen met Ingrid, voor het eerst in Bosnië beland. Het was voor ons allebei de eerste keer en het was een onvergetelijke reis op allerlei gebieden. Het was niet alleen een fantastische belevenis, maar het was ook verslavend. Er volgden namelijk nog een aantal zeer mooie reizen die ik met een lach en een traan heb beleefd. Naast het meegaan naar Bosnië deed ik altijd al links en rechts dingetjes voor het asiel. Dit heeft uiteindelijk geleid naar het vervullen van de taak van secretaris. 

Bosnië, en zeker het asiel van Svjetlana, zijn in mijn hart gekropen en zullen er nooit meer uit kunnen gaan.